Zaïra

KWPN’er uit 2004. Zaïra is het liefste en meest open paard dat ik ooit heb mogen ontmoeten. Sinds 2011 hoort ze bij mij. Na een glansrijke start in de academische rijkunst bleek ze kreupel door ernstige hoefkraakbeenverbening in beide voorvoeten. Na een lange en lastige periode heb ik besloten toch de training weer op te pakken en te puzzelen hoe ik haar het beste kon helpen. Met resultaat. Door haar achterhand zo sterk te trainen dat ze haar voorvoeten kan ontlasten is ze weer in alle gangen zuiver.

Andor

Haflinger uit 2000. Andor is lang lespaard geweest op de Paardenmaat, tot hij door een peesblessure uitviel. Ik ben hem in 2013 aan de hand gaan trainen om eens te kijken of ik hem kon helpen. Tot ieders grote verbazing bleek onze luie, dikke haflinger een dressuurpaard in de dop! Door zijn ongelofelijke motivatie ontwikkelde hij ontzettend snel. Met Andor reed ik in 2014 mijn Squire test. Hij is mijn rots in de branding en mijn Zenmeester in drukke tijden. Zonder hem was ik nooit zo ver gekomen.

Silla

PRE uit 2005. Silla kwam in 2017 op mijn pad, toen ik helemaal niet op zoek was naar nog een paard. Maar Silla rende regelrecht mijn hart in en het mocht zo zijn, in augustus kwam ze naar huis. Ze is wild opgegroeid en heeft niet de beste start gehad in de wereld der mensen. Dankzij liefdevolle verzorging van haar vorige eigenaar kon ze weer paard worden. Ze is mega temperamentvol en heel fijngevoelig, een immens prachtige combinatie. Elke dag wanneer ze haar neus tegen mijn wang drukt smelt ik van binnen.

Solon

Appaloosa/quarter horse mix uit 2002. Geboren en getogen op de Paardenmaat. Van nature is Solon erg onzeker. Door een aangeboren hoefprobleem was hij lang niet belastbaar, waardoor het inrijden erg achterbleef. Met dank aan speciaal beslag verdween de onregelmatigheid. In 2014 heb ik Solon ‘gekaapt’ van de Paardenmaat en nooit meer terug gegeven 🙂 Ik vind het prachtig om te zien hoe hij zich mentaal ontwikkelt doordat hij zich steeds sterker voelt in zijn lijf. Hij is getransformeerd in een zacht, zelfverzekerd paard dat voor je door het vuur gaat.

Cataleya

PRE merrie (2013). Geliefd lespaard van de Paardenmaat en regelmatig ‘gestolen’ voor de academische rijkunst. Cataleya heefte een hart van goud en veel aanleg voor de dressuur. Samen puzzelen we verder richting een hoger niveau.

Banoe

NRPS pony (1996-2021). Dit paard heeft mij vanaf mijn 13de mede opgevoed. We hebben heel veel uren samen buiten rondgestruind en geracet. Ik ben haar dankbaar voor alle lessen die ze me heeft mogen leren.