Clinic met Bent Branderup

Eens per jaar komt Bent Branderup naar de Paardenmaat in Arnhem voor een weekend clinic. In 2024 is dat 14 en 15 september. Wil je je graag verder verdiepen in de academische rijkunst? Doe dan mee als theoriedeelnemer!

Bent geeft viermaal een theorieblok, waarin hij vertelt over biomechanica, didactiek en de ‘kunst’ uit academische rijkunst. Tijdens de theorie is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Verder geeft Bent acht combinaties driemaal een privéles van een half uur. Vaak zijn dat heel verschillende combinaties op andere niveaus en met andere uitdagingen. Tussen de lessen door is er de mogelijkheid om Bent vragen te stellen over de les.

Datum, locatie & kosten

Datum

14 en 15 september 2024

Locatie

De Paardenmaat
Rijkerswoerdsestraat 21, Arnhem

Tijden

Zaterdag: 09:00 – 19:30
Zondag: 09:00 – 14:30

Kosten

135 euro p.p., inclusief koffie/thee/versnaperingen/lunch.
Ben je met zes of meer? Dan geldt het kortingstarief van 85 euro p.p.

Bent Branderup

Bent Branderup is de grootmeester in de Academische Rijkunst. Op zijn stal in Denemarken leidt hij zijn eigen paarden op tot en met de Hoge School. In de weekenden reist hij door Europa om weekendclinics te geven. Bent Branderup is altijd geïnteresseerd geweest in hippische etnologie. Zijn studiereizen door Europa brachten hem in contact met verschillende paardenculturen en leidden hem uiteindelijk naar diverse grootmeesters in Europa, waaronder Don Javier Garcia Romero, Nuno Oliveira en Egon von Neindorff.

Bent combineert zijn theoretische kennis van de oude meesters, inzichten uit de moderne wetenschap, zijn praktijkervaring als trainer en zijn pedagogische inzichten in de Academische Rijkunst. Hij ziet het als zijn taak om kennis te herontdekken vanuit het perspectief van de huidige tijd. Om zo de ‘kunst’ door te ontwikkelen. In zijn ogen is het alleen kunst als het daadwerkelijk geleefd wordt.

Bent begeleidt combinaties met respect voor de mogelijkheden van mens en paard, en weet elke combinatie een stap verder op weg te helpen. Zijn oog voor biomechanica is ongeëvenaard.

Geef je op

14&15 september 2024
De Paardenmaat, Arnhem

Vermeld je naam, adres en aantal personen in de email voor een snelle aanmelding.