Eef Nibbelink

Ik ben in 1992 geboren en getogen op de Paardenmaat. Onder liefdevolle begeleiding van mijn ouders groeide ik op met en tussen de paarden. De kernfilosofie van de Paardenmaat is met de paplepel ingegoten. Ik leerde vroeg dat wanneer het niet lukte, het niet lag aan het paard.

Ik ben dankbaar dat mijn ouders me de mogelijkheid gaven om een innige band op te bouwen met de pony’s van de Paardenmaat. Met hen heb ik ontelbaar uur doorgebracht.

Vanaf mijn tiende reed ik regelmatig mee in Centered Riding lessen en clinics. Ook daar leerde ik dat er drie regels zijn: “work on you, work on you and work on you”. Hoewel de lessen erg waardevol waren worstelde ik met hoe ik kon zorgen dat mijn paard zich ook ontwikkelde. Ik boekte wel wat vooruitgang, maar ik begreep niet goed wat ik moest doen, dus verschoof mijn aandacht naar het maken van lange buitenritten met Banoe, mijn pony.

Mijn vader had me inmiddels al geprobeerd mee te slepen naar een Bent Branderup clinic, maar stilzitten en luisteren was toen niet mijn sterkste punt. Toen ik zestien jaar was deed ik voor het eerst mee aan een basiscursus academische rijkunst, gegeven door Ylvie Fros. Dat is inmiddels meer dan veertien jaar geleden en ik kan me geen leven zonder academische rijkunst voorstellen.

Stap voor stap begreep ik waarom we paarden dressuurmatig trainen en elke vraag die ik kon bedenken was een logisch antwoord op. Naarmate ik meer leerde werd het steeds interessanter en leuker. Ik leerde meer voelen en experimenteren en het centaur gevoel kwam steeds dichterbij. Die ontwikkeling is nooit meer opgehouden. Elke dag leer ik nieuwe dingen die me dichter bij de ‘kunst’ brengen. Twee zielen die willen wat twee lichamen kunnen. Voor mij is de academische rijkunst een heerlijke manier van samenzijn met paarden. Om de communicatie steeds verder te verfijnen en steeds meer mogelijkheden te ontwikkelen. Om zelf te groeien en mijn paarden te zien ontwikkelen in zelfverzekerde, sterke en stabiele paarden.

In 2014 trad ik toe tot het Ridderschap der Academische Rijkunst en sinds 2018 mag ik me licensed Bent Branderup trainer® noemen. Ik les met grote regelmaat bij Bent Branderup en diverse andere instructeurs in de academische rijkunst, o.a. Hanna Engstrom, Katrine Buur en Christofer Dahlgren.

C.V.

2021

Test ‘buigen van de achterbenen’ met Zaïra

Vanaf 2018

Licensed Bent Branderup Trainer®

2017

Update Squiretest met Solon

2014

Grondwerk/longetest en Squire test met Andor

2011

Centered Riding instructeurs cursus met succes afgerond (momenteel niet actief als lid)

Omdat er in de wereld teveel leuke dingen zijn om maar één ding te doen ben ik naast mijn werk in de paardenwereld actief als organisatieadviseur bij Pentascope.