Zaïra

KWPN’er uit 2004. Zaïra is het liefste en meest open paard dat ik ooit heb mogen ontmoeten. Sinds 2011 hoort ze bij mij. Na een glansrijke start in de academische rijkunst bleek ze kreupel door ernstige hoefkraakbeenverbening in beide voorvoeten. Na een lange en lastige periode heb ik besloten toch de training weer op te pakken en te puzzelen hoe ik haar het beste kon helpen. Met resultaat. Door haar achterhand zo sterk te trainen dat ze haar voorvoeten kan ontlasten is ze weer in alle gangen zuiver.

Andor

Haflinger uit 2000. Andor is lang lespaard geweest op de Paardenmaat, tot hij door een peesblessure uitviel. Ik ben hem in 2013 aan de hand gaan trainen om eens te kijken of ik hem kon helpen. Tot ieders grote verbazing bleek onze luie, dikke haflinger een dressuurpaard in de dop! Door zijn ongelofelijke motivatie ontwikkelde hij ontzettend snel. Met Andor reed ik in 2014 mijn Squire test. Hij is mijn rots in de branding en mijn Zenmeester in drukke tijden. Zonder hem was ik nooit zo ver gekomen.

Silla

PRE uit 2005. Silla kwam in 2017 op mijn pad, toen ik helemaal niet op zoek was naar nog een paard. Maar Silla rende regelrecht mijn hart in en het mocht zo zijn, in augustus kwam ze naar huis. Ze heeft niet de beste start gehad in de wereld der mensen. Ze is mega temperamentvol en heel fijngevoelig, een immens prachtige combinatie. Elke dag wanneer ze haar neus tegen mijn wang drukt smelt ik van binnen.

Cataleya

PRE merrie (2013). Geliefd lespaard van de Paardenmaat en regelmatig ‘gestolen’ voor de academische rijkunst. Cataleya heeft een hart van goud en een atletisch lijf. Een bijzonder paard, met wie ik me vanaf de eerste ontmoeting verbonden voel.

Dankbaar voor de jaren die we samen hebben doorgebracht. Ik draag hen, en de lessen die ze me geleerd hebben, met me mee.

Solon

Banoe